Теракот и фаянс

Теракот и фаянсПлочката може да издържа на всякакви киселини и основи , няма значение,дали е шампоан, козметика или почистващи препарати. Керамичните плочки по стените и пода запазват цвета си красив . За разлика от други подови настилки, този материал не гори, устойчив е на надраскване. Той защитава и украсява стените и пода.

Гладките повърхности са хигиенични и изискват минимални грижи . Поради високата устойчивост на хлъзгане, те не са опасни, дори ако са покрити с влага. Ако разполагате с подово отопление, керамичните плочки ще отдадат приятна топлина в стаята.
За етажа експертите са по-склонни да предложат керамични плочки – това е много износоустойчив и студоустойчив материал. В момента има огромно разнообразие от размери и цветове на плочки, както и нейната повърхност ( гланцирана , матирана или неостъклени ).

Алтернатива на керамични плочки е фаянс. В неговия състав тя съдържа огромно количество бяла глина . Изходният материал е порест и много чувствителни на студ. Прозрачно покритие или тъпа ( непрозрачна ) глазура керамика насърчава сила. Тя не позволява на влагата да влизат в плочката и му придава уникален блясък. Въпреки това, най-често се използва за облицовка на стените.

Ако по-рано е смятанa за стандарт употребата на мини- плочките в малки бани, и голям размер за големи бани, то днес е възможно да се открие напълно различна тенденция . Така например днес малките бани са облицовани с големи размери на плочките. От гледна точка на практичност такова явление има както предимства,
Теракот и фаянстака и недостатъци. По-малкото фуги, водят до по-лесно почистване – това е плюс, но пък видът на банята е по-скучен- очевиден недостатък. Но не забравяйте , че всички проблеми могат да бъдат решени чрез смели дизайнерски решения ! Използвайте подходящи цветове и граници. Стените и пода на оранжево- жълто до червеникаво – лилави нюанси излъчват топлина и намаляване на пространството. Следователно, те са идеални за големи бани . Ярки и студени цветове от лилаво до жълто- зелено, бяло или синьо, водят до оптично разширяване на пространството. Не разчитайте на готови каталози, просто оставете свой доминиращ оттенък и се насладете на комфорта в собствената си баня !